Zdroj: https://metak.cz/florbal/prague-games-2021  •  Vydáno: 26.7.2021 19:17  •  Autor: admin

Prague Games 2021

V termínu od 7.-10.7.2021 bojovaly naše 4 týmy na mezinárodním mádežnickém florbalovém turnaji Prague Games. Jsme rádi, že i přes určitá hygienická opatření se turnaj mohl konat a že hráči si mohli po téměř roční pauze znovu okusit atmosféru a adrenalin zápasů. Dívčí týmy bojovaly v kategoriích G14 a G18. Juniorky byly doplněny o dvě hráčky ze Slovanu Jindřichův Hradec - K. Asterová a K.Beránková, jejíž otec byl poveřen i vedením týmu, a také o J. Vejvodovou, naší odchovankyni, která nyní obléká dres Rudých Dračic z Týna nad Vltavou. Nevýhodou byl opravdu minimální počet hráček, i přesto naše hráčky předvedly, s jak obrovským nasazením jsou schopné hrát i proti mnohým hráčkám ze ženské extraligy. Dívky G14 získávaly velké zkušenosti, neboť za tuto kategorii ještě nikdy nehrály a věkový průměr našeho týmu nás řadit mezi absolutně nejmladší.

Chlapci v kategorii B13 letos předvedli úžasné výkony a právem byli oceněni bronzovými medailemi!!! Jejich tým byl doplněn jedním hráčem z Katovic - J.Novotným, který se stal jednou z opor našeho týmu.

Naši junioři bojovali ve skupině B18 a došli až do čvtrfinále, což je obroským úspěchem. Je úžasné vidět rozvoj těchto hráčů, kteří poprvé na Prague Games hráli před 6-ti lety v kategorii B12 a jejich výsledky zápasů končily i dvouciferným číslem. Opět lze vycházet z latinského motta: "Per aspera ad astra!", kterým se náš klub řídí.